ارتباط فرهنگ اجتماعی با رفتار شهروندی
فرهنگ به معنای وسیع آن نظامی از باورها، ارزش ها، رسوم و رفتارهایی است که اعضای یک جامعه به کار می بندند تا خود را با جهانشان و نیز با یکدیگر سازگار سازند.
در هر جامعه ای بیشتر مردم می دانند که در یک موقعیت معین چه رفتاری شایسته است. اما همیشه برابر با فرمولها یا قواعد خشک عمل نمی کنند. بیشتر ما آدمها نیاز به انجام دادن رفتار شایسته را احساس می کنیم و این فرهنگ است که تعریف های جا افتاده ای را برای این رفتار در اختیار ما می گذارد. فرهنگ به عنوان یک مفهوم اساسی و نیز یک ابزار تحلیلی بسیار مهم است و ما را بر آن می دارد تا برای راحتی و آسایش خود و بهبود وضعیت شهرمان سعی کنیم تا آنجا که می توانیم برای بالابردن سطح فرهنگ خود تلاش کنیم که به چند مورد اشاره می ک?یم:
سعی کنید زباله ها را تفکیک و سپس آن را در ساعات معین در خارج از منزل بگذارید. در غیر این صورت نه تنها زباله ها جمع آوری نمی شود بلکه چند ساعت بعد شاهد ریخته شدن آن ها در سطح شهر و آلودگی و زشت شدن چهره ی شهرمان می شویم.
هنگام مراجعه به درمانگاه در ساعات غیر اداری در صورت اورژانسی بودن مراجعه شود و از آنجایی که داروخانه شبانه روزی نیست در این خصوص دقت کنیم.
در مکان های شلوغ صف را رعایت کنیم، همدیگر را هل ندهیم، به یکدیگر تنه نزنیم. بارها دیده شده که در صف نانوایی، فروشگاه، بلیط اتوبوس و بانک این رفتارها باعث خستگی و بی حوصلگی افراد شده و هم مسئول آن کار نتوانسته کار خود را به درستی انجام دهد.
اگر با همراهتان در خیابان یا در پیاده رو راه می روید و او مسن تر یا کوچک تر از شماست. وظیفه حکم می کند که او را بین خود و دیوار پیاده رو قرار دهید تا به این وسیله به نوعی از او محافظت کنید.
بارها شده که درب خانه را می زنند و با شما کار دارند. اما شما هر بار به فرزندانتان می گویید که به مخاطب بگوید که شما منزل نیستید. زمانی که شما از فرزندانتان انتظار دارید که دروغ بگوید چگونه انتظار دارید که در روزهای آتی به شما دروغ نگوید.
می دانید که پرحرفی نوعی بی ادبی و بی نزاکتی است. پس سعی کنید تا آنجا که می توانید کمتر حرف بزنید و بیشتر شنونده باشید.
و ده ها مورد دیگر که امیدواریم با رعایت کردن آن قدمی در ارتقا فرهنگ جامعه بردایم.
ایوبی مهر