وزن کوله پشتی از 15 درصد وزن کودک بیشتر نشود
کوله پشتی های سنگین می تواند عامل آسیب ستون فقرات و همچنین کمردرد در کودکان باشد .
تحقیقات نشان داده بیش از 50 درصد کودکان کوله پشتی های بسیار سنگین با خود به مدرسه می برند و 55 درصد دانش آموزان بیشتر از حد مجاز یعنی 10 تا 15 درصد وزن بدن حمل می کنند
بسیاری از افراد دچار کمردرد هستند و این درد یکی از شایع ترین علل مراجعه به پزشک است. کودکان نیز خیلی زودتر از آنچه تصور می شود کمردرد را تجربه می کنند و استفاده از کوله پشتی یکی از علل اصلی ابتلا به این درد است. علاوه بر این، حمل نامناسب این کوله پشتی ها هم کودک را در معرض مشکلات متعدد قرار می دهد.
مراقبان بهداشتی مدارس هم گزارش های زیادی در مورد درد یا آسیب در کودکان به علت حمل کوله پشتی های سنگین ارائه می دهند. این در حالی است که تحقیقات نشان داده، 60 درصد دانش آموزان زمانی که به سن 18 سالگی می رسند درد ناحیه پشت را تجربه می کنند و نتیجه چند تحقیق نشان می دهد که 65 درصد مراجعه غیر شکستگی نوجوانان به پزشک ارتوپد به علت آسیب های ناشی از حمل کوله پشتی سنگین است.
معمولاً کمردرد ناشی از حمل بار مکرر و وضعیت حرکتی نامناسب، ضعیف تر شدن کودکان در زمان اخیر و بی تحرکی آنها منجر به ناتوانی برداشتن بار کوله پشتی می شود. اگر گاهی کودک از مشکلات مختلف شامل درد کمر، گردن و شانه ها، سوزش کتف و دست، خمیدگی کمر، مشکل در برداشتن ودرآوردن کوله پشتی، قرمزی یا درد شانه ها شکایت کند، حرف او را جدی بگیرید.
مهمترین عامل پیشگیری، ورزش کردن است و نوجوانان، به ویژه در سنین بلوغ باید با انجام تمرین های ورزشی و اصلاح عادات نشستن و راه رفتن خود مانع از به وجود آمدن این ناهنجاری ها شوند.
توصیه های مفید:
1- دقت کنید وزن کوله پشتی از 15 درصد وزن کودک بیشتر نشود.
2- هر دو بند کوله پشتی را بر شانه های او بیندازید.
3- مطمئن شوید کوله پشتی درست در وسط کمر قرار گرفته و پایین تر از دور کمر کودک قرار نگیرد
4- به حرف کودک توجه کنید، اگر پیوسته از درد و ناراحتی شکایت دارد او را ملامت نکنید. در این شرایط او را برای معاینه وضعیت کمر نزد متخصص ببرید.
6- تغذیه مناسب و ورزش منظم در جلوگیری از صدمات جسمی در طول زندگی نقش مهمی دارند. به این دو فاکتور مهم سلامت کودکان توجه داشته باشید.
منبع- اینترنت – سایت پزشکان فارسی زبان