آلو یکی از میوه های بهشت پنهان
انواع آلو:
آلو یک میوه ی تک هسته ای از خانواده هلو وزردآلو است.آلو میوه ای لذیذ وخوش طعم است که در شکلها ورنگها واندازه های گوناگون در برزک می روید. معمول ترین آنها آلوی زرد،آلوی بخاراوآلوی سیاه وآلوچه وحشی که اندازه آنها در حدود یک گردوی کوچک می باشد ولی مواد تشکیل دهنده آنها یکی است وخواص مشابهی دارند. این گیاه بومی آسیا واروپا است واولین بار در قرن 19گونه های متفاوت آن توسط مهاجرین از آسیا واروپا به آمریکای شمالی برده شد.
خواص غذایی-دارویی آلو:
دردی که بعد از خوردن آجیل در معده پیدا می شود،دوایی بهتر از آلوی خشک خیس کرده ندارد(به همین علت درون آجیل های شب عید آلو هم می گذارند)آب آلو کرم های معده را دفع می نماید، آلو رشد کودکان،هوش وحافظه وشیر بانوان شیرده را زیاد می کند. مرهمی که از مخلوط آلوتهیه می شود برای درمان جوش ها به خصوص جوش بدن اطفال که توأم با ترشح است مفید است.آلو در معالجه ی کم خونی،ضعف،ناتوانی وخستگی جسمی مفید است.آلو بخارا، صفرا را دفع،خون را صاف وخارش بدن را برطرف می کند.همچنین سردرد را برطرف کرده وبرای این منظور باید آب آلو را با ?ل بنفشه مخلوط وبر پسشانی بمالید.
آلوی خشک منبع خوبی از آهن است وکسانی که کم خونی دارند وورزشکاران آن را مصرف نموده ومثل سقز همیشه آن را می مکند.آلو خشک صفرا برخوبی است وبرای مبتلایان به سوء هاضمه بسیار مفید است.از آنجا که آلوخشک حجم دار بوده وکم چرب نیز هست برای افرادی که دارای رژیم غذایی کم چرب هستند وتمایل به خوردن هله وهوله شیرین دارند مفید می باشد. شربت آلو مسهلی خوب وبی ضرر است وآرام بخش سینه نیز هست وهمچنین برای رفع خونریزی مناسب است.
طرز تهیه شربت آلو
400گرم آلو را با چهار برابر آن آب ومقداری شکر مخلوط کنید تامدتی بماند وجا بیفتد.جوشانده ی این میوه برای رفع اسهال خونی و... نیز خوب است. برای تحلیل ورم ورفع گلو درد نیزمؤثر است.برگه آلو بهترین درمان بوده ودستگاه هضم غذا را منظم می کند.جوشانده وپخته برگ وساقه ی آلو برای رفع ورم گلو ،ورم لوزه ها وتقویت لثه ها مفید است.برگه وهسته آلو کرمکش است.نوشیدن آب آلو در رفع انگل های معده بسیار مفید است.
تذکر:
بهترین زمان برای خوردن آلو شب قبل از خواب وقبل از مصرف شام است.
آلو برای افراد سردمزاج وکسانی که نفخ شکم دارندمفید است. افرادی که دچار سوءهاضمه هستند ونمی توانند آلو را بخورند،همچنین افراد ضعیف بهتر است آلورا به صورت پخته بخورند زیرا آلوی خام دیرتر هضم می شود.
کوثرسنجریان