علایم کم خونی:کم خونی نشانه های بسیاری دارد،در اغلب موارد کم خونی در کنار یک بیماری مزمن مخفی می شود. اگر شما دچار کم خونی شده باشید ، ممکن است نشانه های زیر در شما بروز کرده باشد:رنگ پریدگی،احساس خستگی،نبودن انرژی کافی برای فعالیت روزانه،کاهش اشتها،اختلال در خواب منظم و آرام،اختلال در تفکر،احساس گیجی و سر درد ،تنفس سریع،احساس افسردگی و تنگی نفس.عواملی که باعث کم خونی می شود:1- از دست دادن حجم زیادی از خون به علت جراحی،خون ریزی معده و سرطان مثل تومور مثانه و ....2- برخی بیماری های مزمن مثلا ایدز،بیماری?های مزمن کلیوی،آرتریت روماتویید و.....3- کاهش ویتامین ب12و اسید فولیک4-عفونت5- کمبودآهن در رژیم غذایی.
برای درمان کم خونی،فهمیدن علت آن از اهمیت بالایی برخوردار است.توصیه می شود که اگر نشانه های کم خونی را در خود می بینید به پزشک مراجعه نمایید تا در مراحل اولیه شما را درمان نماید.امروز بهترین تست تشخیصی برای کم خونی ، اندازه گیری سطح هموگلوبین خون است.سطح نرمال هموگلوبین در خون15-12.5گرم در دسی لیتر برای خانم ها و 16-14گرم در دسی لیتر برای آقایان در نظر گرفته شده است.
درمان کم خونی:همانطور که قبلا گفته شد روش درمان کم خونی به علت کم خونی وابسته است.درمان کم خونی ممکن است با مکمل های آهن،فولیک و ویتامین ب 12صورت گیرد اما بعضی درمان ها فقط از طریق تزریق خون انجام می پذیرد.
برخی مواد غذایی که برای پیشگیری از ابتلا به کم خونی برای تمام افراد مفیدند،عبارتنداز:مواد غذایی حاوی آهن:گوشت قرمز،جگر،سبزیجات،تخم مرغ،ساردین،اسفناج،صبحانه های حاوی غلات و نان غنی شده.افرادی که ترجیح می دهند، آهن مورد نیاز خود را از منابع غیر حیوانی به دست آورند می توانند از غلات کامل و نان غنی شده،سبزی های پر برگ و تیره مانند کلم،اسفناج و حبوباتی نظیر لوبیای سفید و قرمز استفاده کنندتا حداقل بخشی از نیازهایشان برآورده شود.مواد غذایی حاوی ویتامین ب 12:گوشت قرمز،گوشت سفید،تخم مرغ،شیر،پنیرو غلات.مواد غذای? حاوی اسید فولیک:کلم بروکلی،آجیل و مخمر.